Bij mij kan je terecht voor een gevarieerd aanbod aan behandelingen in het kader van:

EEN SPORTLETSEL OPGELOPEN?

Misschien heb je last van een peesontsteking, een spierscheur, een kneuzing, een verrekking van een ligament, …. Wat jouw niveau ook is, samen met jou werk ik aan jouw sporthervatting.

Na een grondig onderzoek werken wij samen een gedetailleerd plan uit.
Hierbij wordt enerzijds geluisterd naar jouw wensen en noden, maar ook naar de eventuele aanbevelingen van jouw arts. Alle beïnvloedende factoren worden in acht genomen om jou zo snel, maar ook zo veilig mogelijk, terug op het veld te krijgen.

Je wordt tijdens jouw volledige revalidatietraject begeleid: van in de praktijk – tot de loophervatting – tot de sportspecifieke terugkeer.

Heb jij interesse in blessurepreventie, bekijk het schema van FIFA11+ hier.

EEN LETSEL OPGELOPEN OF NET GEOPEREERD?

Heb je last van een peesontsteking, een spierscheur, artrose, …. of net een orthopedische operatie achter de rug? Misschien kreeg jij een nieuwe knie, heup, schouder,… of brak jij je pols, enkel, of werden pezen herstelt. Wat het probleem ook is, samen werken wij aan jouw revalidatie.

Wanneer jouw arts aangeeft dat de kinesitherapie opgestart kan worden, gaan wij aan de slag. We bespreken welke doelen jij opnieuw wil behalen en hoe we deze zullen bereiken.

Ik begeleid jou in jouw volledige revalidatie.

KLACHTEN TER HOOGTE VAN JOUW NEK OF RUG?

Je bent niet alleen, heel wat mensen ondervinden op een bepaald moment in hun leven klachten ter hoogte van de nek, borst of onderrug.
Er zijn heel wat factoren die rugklachten kunnen veroorzaken; spieren, vliezen, organen,… Jouw rugklachten kunnen echter heel wat gevolgen met zich meebrengen: krachtverlies, verandering van gevoel, uitstralingspijn,…

Kortom, rug- en nekklachten zijn complex en hebben nood aan een holistische en gespecialiseerde aanpak.

Door middel van een vragengesprek en onderzoek, gaan wij samen op zoek naar de mogelijke oorzaak van jouw klachten.
Op basis van de resultaten, stel ik een behandelplan op. Dit kan bestaan uit manuele technieken, oefentherapie of een combinatie van beide.

REGELMATIG LAST VAN DUIZELIGHEID?

Duizeligheid is een vaak voorkomende klacht. Ongeveer 5% van de totale bevolking krijgt hier op een bepaald moment mee te maken. Dit aantal stijgt tot 20-30% bij 50-plussers en 25-40% bij 65-plussers. Hierdoor verhoogt het risico op valpartijen, wat op zijn beurt tot zware blessures kan leiden.

Er zijn heel wat zaken die voor duizeligheid of evenwichtsproblemen kunnen zorgen. In bepaalde gevallen is er een probleem met de kristallen die zich in het binnenoor bevinden (bening paroxysmal positional vertigo). Dit zorgt voor ongelijke informatie tussen je beide oren, waardoor jouw hersenen dit verkeerd interpreteren.

Jammer genoeg blijven mensen vaak met klachten van duizeligheid rondlopen.

Aan de hand van een specifiek onderzoek wordt nagegaan wat de oorzaak is van jouw klachten. In functie van de resultaten wordt er voor jou een specifiek behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uit manuele therapie, een specifiek manoeuvre (Epply/Semont) of oefentherapie.

Samen pakken wij jouw duizeligheid aan.

REGELMATIG LAST VAN HOOFDPIJN?

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende gezondheidsklachten. Er zijn heel wat mogelijke oorzaken waardoor dit zich op verschillende manieren en plaatsen kan manifesteren. Elke soort hoofdpijn heeft zijn eigen karakteristieken (migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn,…).

In de praktijk zie ik vooral cervicogene (nek gerelateerd) en spanningshoofdpijn. Aan de hand van een specifiek onderzoek wordt de mogelijke oorzaak van jouw hoofdpijnklacht achterhaald (gewricht en, spieren,…). In functie van de resultaten wordt er voor jou een specifiek behandelplan opgesteld.

Voor hoofdpijn bestaat er (jammer genoeg) geen receptenboek. Ik pas mijn behandelstrategie dan ook aan, aan jouw noden en wensen. Dit leidt tot een geïndividualiseerd behandelingsplan. Dit kan bestaan uit een combinatie van manuele technieken, Dry Needling en oefentherapie.

Wij werken samen aan jouw hoofdpijn.

NET BEVALLEN OF STAAT JOUW BEVALLING VOOR DE DEUR?

Als nieuwe mama komen er heel wat veranderingen op je af: je gezin, hormonaal, mentaal, lichamelijk. Het is dan ook belangrijk om niet alleen goed voor je baby/gezin, maar ook goed voor jezelf te zorgen. Hier kan ik jou bij helpen.

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam heel wat fysieke veranderingen door de aanwezigheid van jouw baby. Dit kan leiden tot verschillende ongemakken waarbij rug- en bekkenklachten het meest voorkomen. Door middel van oefentherapie en zachte manuele technieken, pakken wij deze klachten samen aan.

De bevalling van je baby is een natuurlijk proces. Vaak brengt dit wel ongerustheid en vragen met zich mee.
“Wat staat mij te wachten?”; “Hoe kan ik mij hier op voorbereiden?” en “Hoe kan mijn partner mij ondersteunen?”.
Tijdens de prénatale sessies overlopen wij samen het volledige proces en hoe jij hier bewust mee kan omgaan. Ook jouw partner wordt hierbij betrokken. We overlopen hoe hij jou tijdens de arbeid en de bevalling het best kan helpen en ondersteunen.

Na jouw bevalling is je lichaam nog steeds gewijzigd en kunnen er ook fysieke ongemakken optreden (lage rugpijn, bekkenproblemen, …).
Opnieuw sporten kan daardoor een hele uitdaging zijn. Niet alleen fysiek, maar ook praktisch. Het is namelijk de eerste maanden niet altijd makkelijk om lang van je baby weg te zijn. Daarom stellen wij samen een oefenschema op die perfect met je baby kan gecombineerd worden. Zodat jij zonder zorgen, op een veilige manier kan werken aan je post- baby lichaam.