MARGOT VANACKER

MIJN VISIE

Als je aan mijn familie en vrienden vraagt om mij te omschrijven, zeggen zij dat ik sociaal, goedlachs, ambitieus en zorgdragend ben.
Dit zijn in mijn ogen kenmerken die niet kunnen ontbreken bij een kinesist of osteopaat. Hierdoor vorm ik makkelijk een band met jou.

Het is voor mij belangrijk om een optimale omgeving te creëren voor jouw revalidatie. Waarbij jij je op je gemak en gestimuleerd voelt.
Zelf zou ik daar aan toevoegen dat ik veeleisend ben, zowel voor mezelf als voor anderen.

Ik wil steeds het beste in mezelf en anderen naar bovenhalen. Op werkgebied blijf ik mij verdiepen in mijn vakgebied door verscheidene opleidingen te volgen.

MIJN OPLEIDINGEN

In juni 2017, studeerde ik af als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de universiteit van Gent. Hierbij specialiseerde ik mij in aandoeningen van spieren, botten en gewrichten (musculoskeletale aandoeningen) en sportrevalidatie.

Ik ben ervan overtuigd dat we altijd moeten blijven leren, daarom volgde ik de afgelopen jaren verschillende meerjarige opleidingen:

Osteopathie – FICO Osteopathy Academy


In september 2017, startte ik mijn opleiding Osteopathie aan FICO Osteopathy Academy in Antwerpen. Hierbij wordt er niet enkel gefocust op het skelet en de spieren, maar wordt het volledig menselijk lichaam benaderd. Gedurende 12 weekends per opleidingsjaar, verdiepte ik mij in het pariëtaal, visceraal en cranio-sacraal systeem en de behandeling van deze systemen. 14 mei 2022, studeerde ik officieel af als D.O. Osteopathie met grote onderscheiding.

Pediatrische osteopathie – FICO OSTEOPATHY ACADEMY

Kinderen zijn geen kleine volwassenen en hebben een specifieke aanpak nodig. Daarom besloot ik de opleiding Pediatrische Osteopathie te volgen aan FICO Osteopathy Academy in Antwerpen. Hierbij worden verschillende leeftijdscagetorieën besproken in verschillende modules. Gedurende mijn basisopleiding, kwamen kinderen reeds uitgebreid aan bod. Deze cursus dient als een extra verdieping om kinderen van 0 tot en met 18 jaar op gepaste wijze te behandelen.

Dry Needling – The Hive academy


In 2018, startte ik mijn opleiding Dry Needling bij The Hive Academy met de basismodule. Hier werden een eerste deel spieren besproken, die makkelijker te bereiken zijn. In juni 2019, vervolgde ik de opleiding met de Advanced module voor spieren van het onderste lidmaat. In 2020, vervolledigde ik mijn opleidingstraject door de laatste twee modules te volgen, de Advanced module van het bovenste lidmaat en de expert module, maar ook te slagen voor het eindexamen.
Je kan mij hierdoor terugvinden op de officiële lijst van myofasciaal therapeuten.
Ik blijf mij verder verdiepen in de verschillende toepassingen van Dry Needling door regelmatig clinical topics te volgen. In 2020 staan er twee op de agenda: hoofdpijn en anterior groin pain.

Daarnaast volgde ik ook kortere opleidingen, waarmee ik mij verdiepte in één specifiek onderwerp:

Duizeligheid – SmartEducation


Onder begeleiding van SmartEducation, volgde ik een intensieve cursus rond duizeligheid. Alan Sealy, gerenomeerd Schots therapeut gespecialiseerd in duizeligheid, gaf les over het voorkomen, de mogelijke oorzaak en de behandeling hiervan. Na deze cursus ben ik in staat om de nieuw verworven kennis onmiddellijk toe te passen in de praktijk.

Voelend & actief zwanger, bewust bevallen en moeder zijn – SmartEducation


Moeder worden en alles wat er bij komt kijken, is een wonderbaarlijk proces. Het brengt heel wat veranderingen met zich mee, wat kan leiden tot eventuele klachten (rug-, bekkenpijn) en vragen.
Gedurende deze drie-daagse opleiding bij SmartEducation, werd dieper ingegaan op de bewustwording van deze belangrijke periode via een specifieke aanpak die gebaseerd is op evidentie en klinische ervaring .
Dit stelt mij in staat om de zwangere vrouw en haar partner te begeleiden gedurende het volledig proces.

New mom to fit mom – SmartEducation


Om mij nog verder te specialiseren in de postnatale begeleiding. Volgde ik de online cursus: new mom to fit mom, bij SmartEducation. In deze cursus wordt het belang van postnatale begeleiding benadrukt en heel wat praktijkvoorbeelden aangehaald. Het betrekken van de baby in de revalidatie en de positieve effecten hiervan kwamen uitgebreid aan bod. Hierdoor kan ik de “new moms” nog een heel divers oefenschema aanreiken, aangevuld met praktische tips&tricks.

Tussendoor blijf ik up to date door (online)seminars bij te wonen of nieuwe inzichten te verwerven via wetenschappelijke artikels.

SV WEVELGEM CITY

Naast mijn werk in de praktijk engageer ik mij reeds verscheidene seizoenen (sinds 2014) bij lokale voetbalclub SV Wevelgem City. Ik ben ieder weekend aanwezig op de bank tijdens de matchen van de de A-kern. Hier ben ik verantwoordelijk voor de verzorging van spelers voor, tijdens en na de match.
Mijn hoofddoel is mijn spelers blessure vrijhouden, of zo snel als mogelijk terug fit te krijgen.

Iedere dinsdagavond, van 18u – 21u, kan je mij terugvinden op het eerste veld van de club. Hier revalideer ik geblesseerde spelers op het veld. Deze revalidatietrainingen hebben als doel een aansluiting te vormen tussen de revalidatie in de praktijk en de trainingen met de groep. Voor veel spelers is deze stap vaak net te groot, waardoor het risico op herval stijgt.
Om dit te vermijden trainen we eerst in kleinere groepen naargelang hun specifieke blessure en noden. Deze trainingen worden opengesteld voor alle spelers die aangesloten zijn bij SV Wevelgem City vanaf de U10.

LOUIS SPIESSENS

BLIJF OP DE HOOGTE VIA DE SOCIALE MEDIA