DRY NEEDLING

In 2018 besloot ik de opleiding Dry Needling te volgen bij The Hive Academy. In 2020 vervolledigde ik het opleidingstraject (72u opleiding) en slaagde ik voor het eindexamen. Hierdoor werd ik opgenomen in de officiële lijst van myofasciaal therapeuten. Ik blijf mij echter verdiepen in deze behandelmethode door specifieke clinical topics te volgen rond o.a. hoofdpijn, liesklachten,… .
Zo kan ik jou nog beter begeleiden tijdens jouw revalidatie.

Dry Needling is een wetenschappelijke behandelmethode. Hierbij worden spieren, die verantwoordelijk zijn voor een specifiek pijnpatroon, met een fijne naald aangeprikt.
Door het aanprikken van de spierknopen (triggerpunten) wordt de spier snel en langdurig ontspannen.
Na de behandeling kan er na-pijn (stijfheid) optreden, deze zal in de loop van de volgende dagen afnemen. Jij krijgt de nodige informatie om de pijn/stijfheid te verzachten.
Eens deze pijn verdwenen is, zal je een merkbare verbetering van jouw initiële klachten ondervinden.

TAPING

KLASSIEKE TAPE          

Met klassieke tape leg ik een relatief strikte bewegingsbeperking op. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast om een restrictie op te leggen in een specifiek gewricht.
Ook bij spierletsels wordt dit toegepast. In de eerste fase van grote spierscheuren of -kneuzingen wordt klassieke tape gebruikt als ondersteuning.

KINESIOTAPE

Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van elastische tape met specifieke kenmerken: 100% katoen, anti-allergische lijmlaag en een golvend patroon.
Er wordt gesteund op het principe dat activiteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen, aangezien dit verschillende lichaamsprocessen beïnvloedt.

Er wordt gebruik gemaakt van de rekbaarheid van de tape ten opzichte van de huid. Hierdoor wordt een liftend effect gecreëerd en dit leidt tot:
– Verbeterde bloedcirculatie
– Betere lymfedrainage
– Pijndemping

Binnen dit tapingconcept wordt het fysiologisch bewegen ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Hierdoor wordt de fysiologische bewegingsketen geoptimaliseerd en dit zorgt voor:

  • – Een steunfunctie ten opzichte van spieren, pezen en ligamenten
  • – Ontspanning van spieren en fascia
  • – Begeleiding van het bewegingsapparaat bij werk- of sporthervatting
  • – Houdingscorrectie
  • – …
Blood flow restriction training